logo

delovni vmesnik

Kdaj se odločiti za svetovanje in kdaj za globljo analizo?

Razliko med svetovalnim in psihoterapevtskim delom vidim predvsem v načinu komunikacije, vrsti odnosa ter dolžini in časovni doslednosti svetovalnega oz. psihoterapevtskega procesa. Noben od pristopov ni hierarhično nadrejen drugemu, procesa sta enostavno zelo drugačna. Podobnost je predvsem v orodju – pogovoru.

Včasih potrebujemo le drugo perspektivo in že s tem smo veliko bližje odgovoru. Osebno načeloma ne zagovarjam instant rešitev, kajti spremeniti je treba bistvo našega problema in ne njegovih posledic. Če se celo življenje lotevamo nečesa na en način, ni dovolj, da razumemo, da rabimo nov način – spremembe moramo tudi ponotranjiti. To pa je trajen postopek, ki pač … traja.

V vsakem primeru pa menim, da se veliko premalo kvalitetno pogovarjamo, zato zelo pozdravljam ljudi, ki si vzamejo čas za to. Bilo bi najbolje, da bi se pogovarjali preventivno, še predno se slabo počutimo. Dokazano je, da ljudje, ki sproti izrazijo svoje skrbi in probleme, navadno funkcionirajo bistveno mirnejše. Morda se bomo kot družba naučili bolje komunicirati in občasno celo reševati stvari, ko so še na nivoju teorije – predno se torej zmaterializirajo v neprijetno stanje. To bi resnično bil izraz naše razvitosti. Vabljeni torej vsi – s težavami ali celo brez.

English:

I am Tina Turk, Analytical Psychology Practicioner – Router (IAAP). I provide personal advice and interdisciplinary support in Slovenian and English. Jungian psychoanalitical approach is my main working method as psychotherapist.

I also provide counseling and there I use other methods that include Analitical Archetypal work, work with Symbols, Active Imagination, Psychological Astrology and others. I am available for one-time or long-term counseling, also long-distance. I am also Trainer & Workshop Facilitator in Non-Formal Education.

Main difference between counseling and psychotherapy is in the communication style, type of relationship we build and time-line of the whole process. Both systems of work are equally effective but they differ in many ways. The biggest similarity lies perhaps only in the tool – spoken conversation.

For any additional information please feel free to contact me, full english version of this web-page will not be finished for a while due to lack of time, but I always have time to talk to you.

Contact: tinktura.si@gmail.com

Leave a Reply

*

captcha *