logo

MATEJA SIMČIČ – Tensegrity® moderatorka, študentka psihodinamske psihoterapije

13872998_10208081779697212_7250040634827443043_n

Sem Mateja Simčič, moderatorka prakse Tensegrity® Carlosa Castanede, arhitektka, vodnica in popotnica.

Hkrati študiram psihoterapijo na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo v Ljubljani, izobraževalni ustanovi za psihoanalitično usmerjeno psihoterapijo,  akreditirani s strani Evropske zveze za psihoanalitične pristope – ECPP.

Psihodinamska psihoterapija je veja psihoterapije, ki izhaja iz psihoanalitičnega pristopa, v katerega integrira učinkovite telesne in energetske tehnike. Temelji na psihoanalitičnem razumevanju razvoja in delovanja osebnosti, v praksi je integrativno naravnana in vključuje različne tehnike obravnave.

Moč psihoanalize seže do točke, v kateri še obstaja jezik. A včasih so zapleti v razvoju posameznika nastali pred tretjim letom starosti, ko le-ta jezika še ni uporabljal. Delo s telesom omogoča dostop do teh vsebin. 

Procesi sprememb pa se zgodijo v sedanjosti, tukaj in zdaj, na psihični in telesni ravni. Telo ne laže. Je odraz naših misli, čustev, je domovanje naše duše.  Brez telesa nas tukaj pač ni.

Raziskujem ta čudoviti svet, a v prvi vrsti raziskujem sebe. Pri tem so mi v veliko pomoč tehnike in načini delovanja prakse Tensegrity®, ki so zadnjih 20 let del mojega življenja. Več tukaj: KLIK.

Organiziram in vodim redno Tensegrity® vadbo in Tensegrity® dogodke.
Nudim tudi individualno Tensegrity® vadbo, prirejeno potrebam in željam raziskovanja posameznika.

Kontakt: Mateja Simčič, tel.: +386 349 945, simcic.mateja@gmail.com