logo

TATJANA ŠTEMPIHAR – psihoanalitična psihoterapija

tatjana

V življenju se soočamo z vzponi in padci, s stiskami, ki jih skušamo reševati na različne načine. Če je stiska prehuda, potrebujemo strokovno usmerjen pogovor, ki poseže v globino in pomaga razrešiti tudi bolj nevidne ovire. Za psihoterapijo se odločimo, ko skušamo najti rešitve za svoje konkretne čustvene in psihološke probleme ali pa, ko želimo nekaj narediti  za svoj osebni razvoj.

Pri psihoterapiji gre za proces, v katerem posameznik v varnem okolju zaupnega odnosa, ki ga ustvarita s terapevtom, išče vzroke za svoje težave, simptome in dileme, hkrati pa spoznava samega sebe in tako doseže boljše samozavedanje in počutje.

Pogoste težave s katerimi se posamezniki obrnejo po pomoč so: tesnoba, depresivno razpoloženje, strahovi, konfliktni odnosi, slabše funkcioniranje na delovnem mestu, občutki manjvrednosti, občutki utesnjenosti,  stres, napadi panike, motnje spanja, pogosta jeza, strah in žalost.

O meni:  Osebno rast, delo in življenjske izkušnje, sem prepletla z delom na terapevtkem področju, tudi s študijem psihoterapevtske znanosti na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost  Univerze Sigmunda Freuda, v Ljubljani. Sem v procesu zaključevanja magisterskega študija psihoterapevtske znanosti in štiriletnega specialističnega študija psihoanalize. Sem poročena in mati odraslega sina.

Kontakt: Tatjana Štempihar: tel.: 030 440 460, tatjana@sankalpa.si