logo

Zakaj Tinktura

 

Steve WallKAJ JE V IMENU … ?

Že Kosobrin je govoril o tem, da za vsako rano rož'ca raste. Morda niso vse praske v življenju take, da potrebujejo zelišče v fizični obliki, vse pa se rabijo zaceliti. Celjenje pomeni, da postanemo celi. In to je naše skupno delo.

Tinktura simbolično predstavlja vaše notranje zdravilo. Je nekaj, kar je naravno, ne nastane pa -razen izjemoma- samo od sebe. Postopek je lahko spontan, ni pa naključen. Za dobro tinkturo je potrebna tudi kvalitetna vsebina. Ko nekdo ustvarja tinkturo, avtomatično namenja temu procesu čas, ki je tudi izraz ljubezni. To je dodatna in pomembna komponenta v procesu izdelave.

Tinktura je torej izvleček, je visoko skoncentrirana, čista substanca. Je notranja moč. Je tisto, kar pomaga pri celjenju in zdravljenju. Ko pridemo v stik z njo, nam vzame dih, po razkužilnem učinku pa se proces celjenja in zdravljenja lahko začne.

Ravno tako je s postopkom dela na sebi. Na prvem mestu je odločitev – za začetek dela. S pomočjo zavestne odločitve lahko pridemo do spoznanja, kdo smo, kaj želimo ter kaj moramo spremeniti, da se pomaknemo po poti lastne sreče. Ker smo s tem večinoma povezani mi sami v našem najglobljem bistvu, nas to spoznanje vedno malo pretrese. Ko pa razčistimo s tem, zakaj smo ranjeni, ter sprejmemo, kar imamo, se spoznanje lahko udejani. Takrat imamo kvalitetno osnovo in smo pripravljeni delati zdrave spremembe. Potrebujemo le še samo-ljubezen in čas.

379846_10150387787745975_2043104786_n


ZA KOGA JE TOREJ PRIMERNA TA 'DUŠNA TINKTURA' …?

Za tiste, ki si želijo odkriti, kaj jih ovira na poti do sreče in so pripravljeni zase kaj narediti. Ne glede na to, kakšnega poklica smo, kakšnega statusa ali iz kakšnega okolja izhajamo, imamo vsi ljudje podobne želje – radi bi bili zdravi, srečni in živeli v izobilju. Vseeno se pogosto dogaja, da iz neznanega razloga teh dobrin ni.

Odkriti, kaj je tisto, kar želimo in kaj znotraj dane življenjske situacije lahko naredimo za to, da bomo izrazili sebe in svoje lastno bistvo – to je temelj sreče, ki jo zavestno zgradimo in tega ne more porušiti nobena zunanja okoliščina.

Najpomembnejše je najprej sprejeti stanje točno takšno, kot je. Presenetljivo pogosto se ravno takrat odprejo nova obzorja. Pustimo se presenetiti – medtem pa gradimo nove stvari s tem, kar imamo. Nobenega razloga ni za našo nesrečo, razen tistih, v katere se sami prepričamo.

ZA KOGA TINKTURA NI PRIMERNA

Za tiste, ki ne želijo aktivno sodelovati v procesu dela. Dokler namreč nismo pripravljeni sprejeti odgovornosti za svoje počutje, nam tudi nihče ne more pomagati. To je podobno, kot bi dali obliž na odprto rano, namesto, da bi jo očistili in pozdravili. Neizogibno bi se čudili, da se ne zaceli in da se stalno znova vnema. Z veseljem torej nasvidenje, ko bo čas za vas zrel in pravi.