logo

TINA TURK – Jungovska analitična psihoterapija, čuječnost.


Tina TurkPozdravljeni! Sem Tina Turk, ustanoviteljica Tinkture. 


Moja osebna spletna stran je tinaturk.si.


Sem specializantka analitične psihologije (t.i. Jungovske psihoanalize), ki je vrsta psihoanalitične psihoterapije. Delam z dovoljenjem mednarodne zveze za analitično psihologijo (status: IAAP Router).

O METODI 
Analitična psihologija je raziskovalna, analitična metoda spoznavanja sebe in/ali reševanja naših težav v obliki pogovora. Ta pogovor poteka v varnem okolju med terapevtom-analitikom in stranko. Sestavlja ga predvsem dialog, po potrebi pa tudi skupno raziskovanje arhetipov in simbolov (vaših sanj, mitološke simbolike, simbolike psihološke astrologije, kulturnih simbolov in podobni načini spoznavanja sebe). Eden izmed ciljev je lahko, da poiščemo celega sebe – in s tem se celimo.
C.G. Jung, začetnik te metode, je temu procesu rekel Individuacija.

KDAJ LAHKO POMAGAM?
Pri psihoanalitičnem pristopu gre za iskanje vzrokov.
Če vidite življenje kot proces, ki ga lahko soustvarjate, in zato želite razumeti svoje težave ali počutje, ter ste pri tem pripravljeni sprejeti, razumeti in spoznati sebe, je to pristop za vas. Ne glede na vaše simptome ali težave je življenje bolj kvalitetno, ko se poznate in počutite doma v svoji koži. Zavedanje je pri tem ključno, pot do njega pa je včasih dolga – a ni treba, da ste na njej sami. Preko dialoga razvijete potrebno samorefleksijo, s katero potem lahko samostojno nadaljujete. To velja za klinične diagnoze kot tudi za ostale težave (odnosi, delo, različne stiske, slabo počutje, tesnoba, strahovi …)

Izvajam individualne psihoterapevtske obravnave in svetovanja v slovenščini in angleščini, ki so podprte z interdisciplinarnimi znanji.

Prakticiram čuječnost (Mindfulness) in delujem po principih t.i. ljubeče naklonjenosti (Loving Kindness) ter oboje vključujem v svoje delo.
Sočutje (začnemo pri sebi) je zame ključno za vse, kar bi želeli ozavestiti, sprejeti ali spremeniti.

Več o meni: KLIK.

Izvajam tako enkratne posvete kot dolgoročne terapije. Dosegljiva sem tudi za individualna in skupinska izobraževanja.
Kužki in otroci dobrodošli.

Kontakt:

Tina Turk
tina.turka@gmail.com
www.tinaturk.si